عملیات کربلای ۴، در سیمای تاریخ دفاع مقدس

بمباران هوایی شهرها و مراکز اقتصادی نتایج سنگینی بدنبال داشت.دراین شرایط تهدیدات کمپانی های خارجی و حملیه به نفتکش ها و پایانه ها و کشتی های تجاری،وضعیت اقتصادی را به وخامت برد.
قیمت نفت به زیر ۱۰ دلار کاهش یافت و در دوران بسیار سخت جیره بندی کالا و بنزین و قطع شدن مکرر برق و بازار سیاه کالاهای اساسی و مایحتاج خانوار و ناپایداری شدید قیمت ها ، امیدواری کشورهای خارجی و امریکا به تغییر موضع ایران افزایش یافت.
بمباران مستمر کرمانشاه و جنایات بی سابقه بعث و حملات شدید به اسلام آبادغرب با استفاده از انواع سلاح های تازه خریداری شده با هدف فشار و تغییر رفتار سیاسی ایران صورت میگرفت فلذا عملیات کربلای ۴ نوعی پاسخ به حملات سنگین به مراکز تجاری و صنعتی و مسکونی ایران بود.
بعداز ماهها جمعبندی حداکثری مقدورات کشور وتبلیغ گسترده بر تعیین سرونشت جنگ در شرایط بسیار نامطلوب مراکز آب و برق و صنعتی و مسکونی،درتاریخ ۱۳۶۵/۱۰/۳ با رمز مبارک محمدرسول اله درساعت ۱۰ و نیم شب،عملیات کربلای ۴ آغاز شد.
نیروهای عراق علاوه بر منابع خبری و استعداد ارتش بعث در کسب اطلاعات،از ظرفیت اطلاعتی امریکا بهره برداری حداکثری کردند و هوشیاری کاملی نسبت به شرایط عملیات داشتند بگونه ای که نیروهای خودی فقط توانستتد در جزایر سهیل، قطعه، ام الرصاص و ام البابی نفوذ کنند.
تحرکات بعث و اقدامات آبی تخصیصا آتش موثر آنان بر اروند بگونه ای بود که عملا، سازماندهی نیروهای غواص را بهم ریخت و ازهم گسسته شد.
اخبار مختلفی از نتایج اقدامات مطرح شد اما ستاد جنگ اعلام نمود که عملیات کربلای ۴ با رویکرد انهدامی ست و اقدامات نیروهای میدان در ام الرصاص و عبور از جزیره و اروند، از لحاظ نظامی تحسین برانگیز است.
ام الرصاص یکی از حساسترین نقطه عملیات بود که علی رغم تلاشهای بسیار برای تصرف کامل،هوشیاری بالای دشمن و توجیه عملیات، مانع اصلی شد.
ارتش بعث با تشکیل تیربار روی آب بصورت ضربدری و حجم زیاد،مانع عبور نیرو از تنگه ام الرصاص شد.حساسیت بعث نسبت به ام الرصاص بگونه ای بود که از تعداد حدود ۹ مانع طبیعی و مصنوعی بهره میگرفت که از هرخط اگر عقب نشینی میکرد،خط بعدی نسبت به خط قبلی مشرف تر بود.
دشمن بواسطه هوشیاری بالا و اطلاعات ماهواره ای و جاسوسی، دوطرف معبر محدود و تنگ ام الرصاص را مسدود کرد و نیروهای خودی تنها از تنگه عملیات میتوانستند عبور کنند.
علی رغم آنهمه آتش روی آب و... نیروهای خودی از تنگه حساس عملیات گذشتند و به مرحله جنگ در خشکی رسیدند.
عملیات کربلای ۴ در سه فاز آبی و خاکی و جنگل و صحرا ( نخلستان) تداوم داشت که در دنیا کمتر سابقه داشته است..
تاریخ به احترام شهیدان میدان جهاد و از شگفت این همه ایثار و فدا، ایستاده است...
حسین نجفی
بخشدار دولت تدبیر
یادگارشهید عیسی نجفی
کارشناس ارشد جامعه شناسی سیاسی
مطالب مرتبط:
- دفاع مقدس دورانی است که نباید بگذاریم به تاریخ بپیوندد
- تجدید میثاق کارکنان راه و شهرسازی محمودآباد با شهداء دفاع مقدس
- تشییع و دفن پیکر مطهر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس در مرکز 22 بهمن ساری
- دفاع مقدس، گنجینه عظیم فرهنگی و روایت عزت و ولایتمداری ملت ایران اسلامی
- یادآوری جانبازیها و رشادت های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس
